Uusia koralleja

 

Sarcophyton ehrenbergiJes, meillä on viimein koralleja merihevosakvaariossa. Oon tosi iloinen! Vaikka sanoin aiemmin että hommaan niitä sitten joskus myöhemmin... Haha!!

Hommasin nyt kokeeksi kolme pehmytkorallia, eli sarcophytonin, briareumin ja xenian. Pehmytkorallit ovat siis sellaisia, jotka ei kasvata kovaa kalkkirunkoa, ja ne yleensä sopivat hyvin merihevosten kanssa koska niillä ei polttiaissoluja, niin kuin esim meduusoilla on. Merihevoset yleensä viettävät aikaa tarrautumalla kiinni kiviin, kasveihin tai koralleihin ja siksi korallit eivät saa polttaa niiden ihoa. Merihevosilla on ohut ja sileä iho, ja niillä ei ole ollenkaan suomuja kuten kaloilla yleensä.

Minusta korallit ovat äärettömän mielenkiintoisia, ne ovat siis eläimiä jotka voivat lisääntyä jakautumalla. Otat siis yhdestä korallista palasen, ja niin sulla on kaksi korallieläintä. Niiden sisällä elää symbioosissa leväeliöitä, jotka yhteyttävät valon avulla korallieläimelle ravintoa ja korallit saavat niistä värinsä. Jos koralli voi huonosti, se voi "oksentaa" leväeliöt ulos, jolloin koralli muuttuu valkoiseksi tai läpinäkyväksi. Jotkut korallit lisäksi vielä fluoresoivat eli loistavat kirkkailla väreillä uv-valossa.


Pulsing xenia

Briareum eli green star polyps kuminauhan avulla kivenpalaseen kiinni juurtumassa


Nämä korallit tulivat siis viikko sitten Akvaarioservicelta. Ovat pärjänneet tosi hyvin ja kasvaneetkin jo vähän. Samalta reissulta mukaan tuli myös makroleviä ja kaksi merivedessä syntynyttä mustaa mollia, jotka ovat hyviä levänsyöjiä ja sopivan rauhallisia merihevosakvaarioon. Lisäksi mukaan tuli pari kotiloa ja pienen pieni asterina-meritähti.0 Kommentit