Olohuoneen muodonmuutos DIY sohvanpäällisillä
Meidän olohuoneen cosy corner on viimein valmis! Sysäys muutokselle tuli siitä, kun ennen lapsen syntymää mulle tuli joku järkky pesimisvaihe ja siivosin kämppää lattiasta kattoon ja menin siinä samassa kutistamaan sohvan päälliset pesukoneessa... Jonka jälkeen sohva oli kova ja muhkurainen ja mulla kauhea morkkis.

Sohvan runko on tosi hyvässä kunnossa joten en halunnut heittää sitä menemään mutta sopivia sohvan päällisiä en löytänyt mistään joten lopulta otin mummolta perimäni ompelukoneen kaapista ja aloitin ompelu-urakan, joka kesti pari-kolme viikkoa kaikkiaan, kun ompelin aina välillä iltaisin ja lapsen päiväunien aikaan. Blogipostausten tekeminenkin hyytyi joksikin aikaa kun kaiken liikenevän ajan ompelin, purin ompeluksia ja ompelin uudestaan. 

Kuten kuvista näkyy, niin tämä oli aika kokeellinen projekti ja en ole kovin hyvä ompelemaan mutta lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Päälliset ei ole missään tapauksessa "täydelliset" mutta sohva sai lisäaikaa, on nyt tosi pehmeä ja mukava ja me säästettiin luontoa ja rahaa.


Olohuone ennen, taustalla pikku apuri auttelemassa mammaa. 

Sohvapöytä meni vaihtoon, tässä kuvassa sitä ei näy kunnolla mutta se pysyi enää epätoivoisesti teipillä ja ekstraruuveilla kasassa, joten oli korkea aika saada uusi. Uusi sohvapöytä oli Jyskistä, mallia Halskov.
Lisäksi ostin Clas Ohlsonilta kaksi harmaata säilytyslaatikkoa, jotka sopivat tosi hyvin kirjahyllyjen väriin. Kirjahyllyt on vanhoja perintöhuonekaluja, ne oli alunperin vähän kellastuneen puun värisiä, ja ne on maalattu Rustoleumin kalkkimaalilla sävyssä Flint.

Kirjahyllyyn tuli vielä Clasusta söpö betonikuutiovalaisin.
Päällisten saumat ompelin ilman saumuria, ensin hain saumojen paikat kohdilleen sovittamalla kangasta sohvan päälle ja leikkaamalla siitä sopivat palat muutaman sentin ompeluvaran kanssa. Päällisten nurjan puolen saumoissa käänsin kankaat kaksi kertaa ympäri, joten kankaiden reunat ja repsotukset jäivät piiloon. Kulmat ja kaarteet oli haastavia ommella!


 Päällisten kangas on tällaista 100% puuvillaista verhokangasta (!) Prismasta. Niitä meni yhteensä 5 kpl ja kappalehinta oli jotain 16 euron paikkeilla. Kangasta jäi vielä ylikin, josta voi tehdä esim tyynynpäällisiä. Kangas on tietty vähän ohuempaa kuin sohvakankaat yleensä, mutta tuntuu olevan tarpeeksi paksua kuitenkin myös verhoiluun, mutta aika näyttää lopulta kauanko tällainen kangas kestää verhoilukäytössä. Olisin muuten mennyt ostamaan kangaskaupasta verhoilukangasta, mutta tässä koronatilanteessa en viitsinyt lähteä kauas shoppailemaan. 

Projektiin meni aika paljon työtunteja, mutta se oli kiva toteuttaa vaikka ompeluprojektin ollessa kesken sohva näytti hassulta. Kun itse tekee, saa mitä tulee, mutta tähän projektiin oon aika tyytyväinen!

0 Kommentit