DIY: nahkalaukun kulumien korjaus itse


Mun luottolaukkuni oli TLC:n (tender loving care) tarpeessa, koska se on roikkunut mun olalla mukana ihan jatkuvasti kohta vuoden verran, ja saanut siten osakseen vähän kovaakin kohtelua. Se on siihen nähden, kuinka paljon olen sitä käyttänyt, todella upeassa kunnossa, mutta koska laukku on kuitenkin ihanan pehmeää lampaannahkaa, niin sen reunat ovat kovalla koetuksella ja alkaneet menettää väriä ja repsottaa koska en kohtele sitä mitenkään silkkihansikkain. 


Kulumaa reunassa Nahkalaukun kulumia voi korjata ihan askartelukäyttöön tarkoitetulla akryylimaalilla. Nahalle on myös mahdollista ostaa nahkamaalia, mikä on ohuempaa, mutta vedellä laimennettuna tavallinenkin askarteluakryylimaali toimii. Suosittelen tätä keinoa lähinnä siinä tapauksessa, että laukun väri on sama kuin maalin, tai jos väri on helppo sekoittaa ja mätchätä laukun väriin. (Tällä tavalla luksuslaukutkin entisöidään.)

Ensiksi laukun pinta kannattaa puhdistaa, siihen voi käyttää esimerkiksi marseillesaippuaa laimennettuna, jos laukku kestää vettä. Huom. käytä nahan puhdistamiseen aina viileää tai haaleaa vettä! Kuuma vesi voi pilata nahan. Laukku saattaa myös menettää väriä pesussa. Tämän laukun pinnan puhdistamiseen käytin vain vedellä kostutettuja vanulappuja.


Tämän maaliputelin olin ostanut Clasusta

Kulumien korjaamiseen käytin maalin lisäksi pehmeää, puhdasta sivellintä. Maalaus kannattaa aloittaa ohuesti ja pieneltä alueelta. 

Maali kuivumassa

Maalatut kohdat olivat kuivuttuaan mattapintaiset ja kiillottomat muuhun laukkuun verrattuna. 

Ennen kiillotusta

Nahan kiillottamiseen käytin carnauba- ja sheavahaan perustuvaa kenkävoidetta, koska mun kyseisen laukun kanssa se toimi hyvin ja näyttää suojaavan nahkaa. Kenkävoidetta ei yleensä suositella, joten nahanhoitoaine olisi parempi, mutta ainesosat niissä vaikuttavat olevan yleensä molemmissa hyvin samanlaiset. Aineen voi levittää ohuesti sormilla tai kankaanpalalla, jonka jälkeen pitää odottaa hetki että aine kuivahtaa, jonka jälkeen sen voi kiillottaa liinalla.

Kiillotuksen jälkeen
0 Kommentit