Helppo ja terveellinen taateli-cashew-kaakaonibs jälkiruoka


*Sisältää kaupallisia linkkejä

Innostun aina vähän väliä jostain superfoodista, ja nyt oli vuorossa kaakaonibsit. Olin tottunut syömään tummaa suklaata lähes päivittäin (jaiks), koska luin jostain sen olevan jopa melko terveellistä raskausaikana kun sitä syö pienen määrän. Mutta eihän mulla riitä itsehillintä sellaiseen että pystyisi syömään vain vähäsen kerralla!

Siksi tänä vuonna olen siis yrittänyt vähentää suklaan syömistä ja syödä sen sijaan enemmän hedelmiä ja pähkinöitä välipaloina tai jälkiruokana. Otin myös ekaa kertaa kokeiluun kaakaonibsit koska niistä saa samat terveyshyödyt kuin suklaasta, mutta ilman sokeria. Kaakao ilmeisesti voi vahvistaa kehon omaa immuniteettia, ja koska minulla on autoimmuunitulehduksesta alkanut kilpirauhasen vajaatoiminta, niin ajattelin että ehkä siitä voisi olla itselleni jotain terveyshyötyä.

Jos syö kaakaonibsejä sellaisenaan, niin ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tuoreiden taateleiden kanssa maku on taas tosi hyvä!
Löysin hyvän reseptin, johon tulee siis vain kaakaonibsejä ja cashew-pähkinöitä ja taateleita. Taateli pitää halkaista ensin ja siemen poistaa, ja tilalle laitetaan kaakaonibsit ja kokonainen cashew, niin siten niistä saa sopivan kokoisia suupaloja. Muutamasta palasta saa sopivasti boostia iltapäiväkahvin- tai teen kanssa.

Kaakaonibsejä saa tilattua esimerkiksi *Hyvinvoinnin verkkokaupasta

 

0 Kommentit