Jääkahvia ja jääteetä
Voihan helle. Kahviakaan ei tee mieli juoda kuumana, niin mä oon juonut jääkahvia.
Eihän siihen periaatteessa tarvitse muuta kuin pikakahvia ja kylmää vettä, mutta me ollaan tehty näitä kauramaitoversioita. Tulee mieleen Kreikan lomat ja siellä juodut frapet, mihin yleensä kyllä tulee lisäksi kermavaahtoa.
Käytiin tänään pitkästä aikaa Lidlissä niin ostettiin sieltä kofeiinitonta pikakahvia että voidaan siemailla jääkahvia illallakin. Mä juon itse paljon luomu-pikakahvia ja mies teetä. Pikakahvi tietysti valmistuu nopeammin kuin suodatinkahvi ja tuntuu turhalta keitellä yhden kupin takia suodatinkahvia.
Tähän kahviin tuli teelusikallinen pikakahvijauhetta, teelusikallinen sokeria (voi jättää pois jos haluaa vähemmän makeampaa) ja puoli teelusikallista vaniljasokeria, jotka sekoitin noin puoleen desiin kylmää vettä. Jäiden sulaessa kahvi laimenee, joten siksi en lisännyt paljoa vettä. Lasiin laitoin jääpaloja ja barista-kauramaitoa, ja lisäsin kahvisekoituksen kauramaitoon.
Yleensä sekoitan kaiken samassa lasissa, mutta kuvausteknisistä syistä tällä kertaa ne oli erikseen.Kahvin lisäksi kannattaa kokeilla kylmän teen uuttamista. Vihreästä tai mustasta teestä esimerkiksi tulee hyvää hellejuomaa. Ja toki kannattaa pitää huolta nestetasapainosta muutenkin.
0 Kommentit