Tulinen viikonloppu ja ostoksia

 Otin taas muistoksi kuvia viikonlopun sapuskoista, kun innostuin tekemään friteerattua kanaa. 

Kanaa siitä syystä, että oltiin syöty jääkaappi tyhjäksi mutta onnekseni löysin pakastimen perältä varoiksi ostamani kanafileet, ja friteerattua siksi, koska kuultiin telkkarista, että nyt on ilmeisesti Super Bowl-viikonloppu, niin alkoi tehdä mieli jotain amerikkalaistyylistä ruokaa.
Reseptiä mulla ei ollut, mutta lyhyt selitys ruoanlaittoprosessista on tämä: ensiksi suikaloin kanafileet, dippasin ne kananmunalla ja pyöräytin ne jauhoseoksessa, missä oli korppujauhoa, vehnäjauhoa, hieman maizenaa, seesaminsiemeniä ja mausteina suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Friteerauskeitintä meillä ei ole, mutta homma hoitui helposti pienessä kattilassa kun kanapalakasan paistoi osissa. Levyn lämpötila melko kuumalla muttei ihan täysillä, säätö sen mukaan että öljy kuplii kunnolla kun lisää kanapaloja öljyyn.

Sitten kanan lisukkeeksi perus salaattia, niin säilyy kuvitelma terveellisyydestä ja tasapainoisuudesta.
Taputin vielä itseäni olkapäälle kun olin tajunnut ostaa kaupasta gochujang-chilitahnaa, ja siitä tuli hyvä kastike kanan kanssa kun sitä sekoitti 1:1-suhteessa BBQ-kastikkeeseen. En yleensä syö tulista ruokaa, mutta nyt on ilmeisesti kylmä sää vaikuttanut muhun sillä tavalla, että sitä kaipaa jotain lämmikettä. Se on mulle sopivan tulista, eli keskivahvaa, en ole masokisti.

Gochujang on aikamoista superfoodia, se on fermentoitua ja se sisältää koji-bakteeria jonka sanotaan vahvistavan elimistön vastustuskykyä ja nopeuttavan aineenvaihduntaa. Sen pitäisi hillitä myös ruokahalua ja auttaa ilmeisesti myös esimerkiksi painonpudotuksessa.

En tiedä onko väittämissä perää, mutta itsellä tuli tähän chilitahnaan himo!


Kaupasta mukaan tarttui myös Lumenen Natural Glow-meikkivoide, mitä en ole aiemmin kokeillut. Oli niin kaunis puteli ja meikkivoiteita mulla ei ole muita Bohon kiinteän meikkivoiteen lisäksi. Kotona testatessa voide tosiaan antoi hienovaraisen hohteen iholle. 9 kk vanhan vauvan äiti-ihmisenä otan vastaan kaiken hehkun minkä voin!


Pitää testailla lisää...


0 Kommentit