Merihevonen lemmikkinä


 

Kaikki omat merihevoseni ovat olleet hippocampus reidi-lajia. Niitä on ollut minulla jo monia vuosia ja mielestäni niihin on mahdoton kyllästyä. Ne ovat sopeutuneet hyvin kotiakvaarioon ja ainakin EU:ssa myytävät merihevoset ovat yleensä aina viljeltyjä, toisin kuin useat muut akvaariokalat. Ne ovat ihania lemmikkejä mutta vaativat todella paljon aikaa, perehtymistä ja huolenpitoa. Helpointa niitä on pitää lajiakvaariossa koska monet muut kalat ovat liian vilkkaita ja aggressiivisia merihevosia kohtaan. Monia koralleja ei voi myöskään pitää merihevosten kanssa, kuten esim SPS tai LPS-koralleja.

 Ne lisääntyvät helposti akvaario-olosuhteissa ja niitä voi yrittää kasvattaa itse. Niitä kannattaa pitää pareittain tai pienissä ryhmissä, koska ne ovat sosiaalisia ja pariutuvat eliniäksi. Merihevonen on ainoa eläinlaji, joilla koiras synnyttää poikaset. 

Merihevoset ovat olleet minulle intohimo jo monta vuotta ja olen kehitellyt omaa poikasten kasvatusmetodia, mutta meidän lapsen syntymä on laittanut kasvatusprojektin hetkeksi tauolle. Haluaisin jatkaa sitä jossain vaiheessa mutta se on erittäin työlästä.0 Kommentit